Hverdagen

Børnenes Bondegård tilbyder

Dagens rytme

Dagens pædagogisk aktivitet bliver ud fra et ugeskema

 

Børnenes Bondegård er en lille gård i Slagelse med 8,3 ha jord (83.500 m2)
Børnenes Bondegård privat pasning ordning ligger 5 minutter i bil fra Slagelse Rådhus, 7-10 minutter til Antvorskov skole.
Her på Børnenes Bondegård er der, grise, høns, hund og kat. 
Børnene kan se til dyerne fra have af. 
Hønsene er fritgående, dog ikke inde i haven eller gårdspladsen hvor børnene leger. 
Kattene går frit, dog er den ikke indenfor ved børnene, da børnene er i et separat rum i forhold til stuehuset.
Hunden Merle er en sort labrador som går frit på grunden og hun er heller ikke indenfor, hvor børnene befinder sig. Merle er en stille hunhund, som ikke gør af nogen. Merle er fra oktober 2020 og hun er vant til børn i alle aldre. 

Fra dagplejen kan man går ud i en  gårdhave med fliser, her har børnene mulighed for at cykle rundt og lave andre aktiviteter. Vi kan også gå fra dagplejen og ud i en lille køkkenhave, hvor der er plantekasse. Børnene vælger ud fra billeder, hvad de ønsker at så/plante og høsten. Børnene er med til det de kan ud fra alder og de fleste kan hjælpe med at vande. Fra køkkenhaven og ud i haven, her er der massere af plads til at og udfolde sig, vi har flere forskellige gynger, rutsjebane samt trampolin og på sigt, kommer der andre ting til i haven.

Vi har plantet omkring 30 frugttræer på Børnenes Bondegårds grunden det er forskellige frugttræer som kirsebær, blommer, æbler og pære. 

Vi har plantet forskellige hindbærbuske, som vi spiser fra.
Ellers har vi brombær, ribs, stikkelsbær, solbær m.m

Vi har masser af plads på Børnenes Bondegård grund og vi bor ud til en grusvej som fører ned til en offentlig legeplads der kan besøges. 

Ellers kan vi tilbyde uddannet pædagog med erfaring og faglig viden samt med en stor interesse for sanseintegration, motorik og bevægelse. 
Hos Børnenes Bondegård vil børnene opleve en stille og rolig hverdag med tryghed og omsorg til at udvikle sig i sit eget tempo. fokus på sprogstimulering via sang, bøger og samtaler. Børnene vil i sin dagpleje tid hos Børnenes bondegård møde få og stabile omsorgspersoner. 

Der er fokus på selvhjulpenhed, børn skal gøre så meget som muligt selv. Vi gør kun børnene en bjørnetjeneste ved at gøre alt for dem og fratager deres evne og lysten til selv at kunne eller prøve. 

Kost

Børnenes Bondegård sørger for alt mad i løbet af dagen, der tages udgangspunkt i Slagelse kommunes kostpolitik samt sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vi dyrker selv forskelligt grønt til dagplejen, som ikke er sprøjtet. 
Specialkost sørger forældrene selv for.  

Søvn

Børnene sover efter behov, før 1 års alderen er der ofte behov for to lure om dagen og efter 1 års alderen kan de fleste børn klare sig med en lur om dagen. Børnene sover til de vågner af sig selv, medmindre andet er aftalt med forældrene. 

Skiftetøj

Børnene skal have mindst to sæt skiftet liggende i deres kasse, tøj som passer i størrelsen og til årstiderne.
Overtøj og fodtøj til årstiderne